info@bodyreformer.dk

(+45) 51 72 22 71

Fitness vs klassisk reformer – hvad skal du vælge

Der er forskel på klassisk reformer og fitness reformer.

Har du endelig fundet den træningsform, der passer perfekt til dig og din krop? En træningsform, der ikke kun er effektiv, men også sjov? Så er Pilates Reformer måske det, du har søgt efter. På trods af at “sjovt” ikke er det første ord, man normalt forbinder med træning, er Pilates både sjovt og utroligt effektivt.

Hvad er de to hovedtyper inden for pilates reformer klasser!

Når du søger efter det rette træningscenter, er det afgørende at være opmærksom på, at der findes to hovedtyper af Pilates Reformer-klasser. Der er den klassiske Pilates, der følger den oprindelige metode skabt af J. Pilates, og der er det mere moderne Contemporary Pilates, ofte udført på store hold med musik som en integreret del af træningen. De store hold bliver også undertiden omtalt som Fitness Reformer, hvilket måske virker som et kontroversielt begreb. Men denne betegnelse fanger essensen af disse energifyldte og populære klasser ret præcist, og det er ikke ment som en fornærmelse, men snarere som en beskrivelse af den virkelighed, mange oplever.

Reformermaskinen: Kontrol og stabilitet

Reformeren er en bemærkelsesværdig “fitness”-maskine, og den store tilslutning til disse hold indikerer klart, at eleverne finder det sjovt og betragter det som det nyeste “sort” inden for træning. Men er det stadig korrekt at kalde det for Pilates? Dette spørgsmål er årsagen til en vis uenighed i det klassiske Pilates-fællesskab, hvilket har ført til, at nogle nu refererer til Pilates som Contrology. Contrology er et interessant begreb, der fokuserer på kontrol og stabilitet, grundpillerne i Pilates.

Grith Schumanns perspektiv og erfaring – underviser og ejer af BodyReformer.dk

Som underviser i Fitness Reformer, der også har erfaring med klassisk Pilates, har jeg  arbejdet hårdt på at kombinere klassisk teknik, stabilitet og kontrol i mine træningstimer. Jeg finder det yderst givende at blande disse elementer med Fitness Reformer, selvom jeg forsøger at undgå, at træningen bliver for domineret af en aerobisk tilgang uden fokus på kontrol, præcision og stabilitet.

Som tidligere professionel danser, der elsker energi og show, mener jeg dog stadig, at der er en balance at finde mellem de to stilarter. Hvis vi kalder det for Pilates, bør vi ikke også værne om de grundlæggende principper fra Pilates?

Bor du i Bagsværdområdet og er nysgerrig på, hvordan en træning med reformermaskine foregår, kan du besøge os på Bagsværddal 13, 1. sal

 

Læs flere af vores artikler for tips til din træning og nyheder!